+32 (0)3/779.90.92
Home > Features > Superior Plumbing and Construction

Superior Plumbing and Construction

Onze spa’s worden tot in de kleinste details volgens de strengste normen gebouwd. Die aanpak begint met onze frames, waarvoor alleen met druk behandeld timmerhout wordt gebruikt bovenop een basis die volledig van ABS gemaakt is.

 

Onze spa’s worden tot in de kleinste details volgens de strengste normen gebouwd. Die aanpak begint met onze frames, waarvoor alleen met druk behandeld timmerhout wordt gebruikt bovenop een basis die volledig van ABS gemaakt is. Deze stevige basisstructuur wordt daarna bekleed met onze mooie en duurzame ombouwen. De ruimte tussen de onderhoudsvrije ombouw en de structuur wordt met isolatieschuim gevuld. Deze volledige schuimisolatie haalt de hoogste scores op het vlak van warmtebehoud in vergelijking met eender welke andere spa. Bovendien gaat de spa hierdoor ook spectaculair langer mee.

Deze manier van werken levert een sterkere, stillere en meer duurzame structuur op. Bovendien worden de buizen hierbij beschermd tegen onnodige slijtage ten gevolge van trillingen. En dit alles wordt afgewerkt met onze duurzame en met de hand gevormde acrylkuip met onze Diamondbond-achterkantbedekking die een leven lang meegaat. Onze jets draaien op lagers in plaats van plastic, zodat ze gemakkelijk kunnen worden ingesteld en onze kussens zijn gemaakt van in de kern geverfd schuim met gesloten cellen, dat bestand is tegen barsten, verkleuren en waterabsorptie. We bouwen onze spa’s op dezelfde manier als een degelijk huis wordt opgetrokken – om zo lang mogelijk mee te gaan!

Back to Construction Features >>

 HOOGWAARDIGE LEIDINGEN

Artesian Spas PlumbingTubing

 

Hiervoor worden hoogwaardige plastic buizen gebruikt met een diameter van 3” (7,6 cm), die bestand zijn tegen deuken en plooien, die de waterstroom kunnen verstoren. Deze hoogwaardige buizen worden daarna op de klemmen gelijmd en vastgeklemd, zodat ze niet kunnen lekken of loskomen tijdens het vervoer.

 

 

 

Er zitten geen bochten van 90° in het leidingstelsel. Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van rechte buizen, zodat alle jets een optimale waterdruk kunnen opbouwen. Dit ‘high flow’-systeem biedt weinig weerstand, waardoor de waterdruk op het maximale niveau blijft.

 FRAME DAT LANG MEEGAAT
woods

*Deze paren tonen het contrast tussen nieuwe planken (rechts) en de planken die al ongeveer twee jaar aan de elementen werden blootgesteld (links).

Frame

Drukbehandeling is een proces waarbij bewaarmiddelen in het hout worden geperst. Die middelen helpen het hout beschermen tegen aantasting door termieten, andere insecten en schimmel. Dit stevige frame is perfect geschikt voor extreme omstandigheden buiten en beschermt het hout tegen slijtage, de weerselementen en schimmel.
 

Onderkant van ABS

De onderkant van ABS is een ‘pan’-dichting voor de onderkant van uw spa. In tegenstelling tot traditionele spa’s die alleen triplex gebruiken, rot een onderkant van ABS niet en beschermt hij uw spa tegen de weerselementen en knaagdieren.
ABS Bottom
ABS Bottom
 ACRYLKUIP
acrylic shell microban

Acrylkuip

Onze acrylkuip is een duurzame, met de hand gevormde kuip waarop onze Diamondbond-achterbekleding is aangebracht die een leven lang meegaat.

Artesian Spas past met trots gegoten acrylkuipen met antimicrobiële Microban-bescherming in al zijn spa’s toe. Microban werd na tests veilig bevonden en geregistreerd bij de EPA. Het product dringt door in de cellen van micro-organismen en verstoort daar essentiële functies. Hoewel Microban een regelmatig onderhoud niet overbodig maakt, voorkomt het wel de groei van bacteriën, die geuren en vlekkenvorming tussen twee schoonmaakbeurten veroorzaken.
 
     

We zijn Europa's grootste leverancier van high-end luxe Hot Tubs en buiten Spa's met veel Hot Tub handelaars over heel Europa.

 

Lees meer over ons.

      

 

 

Artesian Spas heeft een globaal dealer netwerk. Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer/showroom. .