+32 (0)3/779.90.92
Home > Designs > Planning for your spa

Planning for your spa

We helpen u graag met het plannen van uw Hot Tub installatie met handige tips en adviezen voor de voorbereiding van uw nieuwe Artesian Spa.

Een locatie selecteren

1. Plaats uw spa op een oppervlak dat groot genoeg is om uw volledige spa te dragen. Houd ook rekening met de ruimte die u nodig hebt om gemakkelijk bij de ruimten met de uitrustingen en de stroomonderbrekers te komen. Vergeet ook niet dat alle elektronische componenten droog moeten blijven.

 

2. De spa moet op een stevige en vlakke fundering rusten. Wij adviseren het gebruik van een 10 cm dikke cementplaat die minstens 72 uur heeft kunnen uitdrogen. Uw garantie vervalt als uw spa niet op een behoorlijke manier geïnstalleerd is. Structurele schade die werd veroorzaakt door het gebruik van een ongeschikte fundering, valt niet onder de garantie.

 

3. Om potentiële waterschade aan de bekleding en het frame te voorkomen, moet uw spa worden opgesteld op een plaats buiten het bereik van watersprinklers.

 

4. BUITENSPA’S: houd bij de keuze van een geschikte plaats rekening met de bouwvoorschriften, de reglementering met betrekking tot elektriciteit en loodgieterij, de gewenste afstand ten opzichte van het huis, de blootstelling aan wind en zon, de bomen in de buurt (vallende bladeren, schaduw), een kleedruimte, de tuinarchitectuur en de verlichting.

 

5. BINNENSPA’S: de vloer moet voldoende grip bieden, zodat u niet uitglijdt wanneer uw voeten of de vloer zelf nat zijn. Een waterafvoergoot is in dit opzicht ideaal. Aangezien de vochtigheid in de ruimte stijgt bij het gebruik van de spa, moet u voldoende verluchting voorzien om droogrot en schimmel te voorkomen. Misschien hebt u ventilatoren voor dwarsventilatie en/of luchtontvochtigers nodig. De chemische producten die in de spa worden gebruikt, kunnen corrosie veroorzaken bij sommige metalen die in de woning worden gebruikt. Voorzie voldoende ruimte voor eventuele servicewerkzaamheden. Een sterke fundering is van essentieel belang, zeker als de spa op een bovenverdieping wordt geïnstalleerd.

 

6. Zorg ervoor dat de uitrustingsruimte zich op een plaats bevindt die niet kan worden beschadigd door afgevoerd water. Scherm die ruimte af met een zwaar scherm als knaagdieren een probleem kunnen zijn. Schade die door knaagdieren wordt veroorzaakt, wordt niet gedekt door de garantie.

 

7. Laat de ondersteuning van de spa door een ervaren aannemer installeren, zodat alles behoorlijk wordt ondersteund.

8. Zelfs als de spa slechts voor een kortere tijd op de grond wordt geplaatst, moet ze op stenen worden geplaatst die minstens 5 cm dik en 30 cm in het vierkant groot zijn. Zorg zo snel mogelijk voor een volle fundering.

Elektrische vereisten en installatie

 

Dit hoofdstuk beschrijft de elektrische installatie van uw spa. Dit werk moet door een gekwalificeerde en erkende elektricien worden uitgevoerd. Indien u de volgende instructies niet volgt, vervalt iedere garantiedekking. Bovendien stelt u zich op die manier bloot aan ernstige of zelfs dodelijke letsels.

 

Uw 60 Hz Artesian spa is in de fabriek ingesteld op een werking met 240 V en 48 amp ingang. Op die manier kunt u op de beste prestaties van uw spa rekenen. Hiervoor hebt u een 240 V, 60-amp GFCI nodig. Als er geen 60 amp beschikbaar is, kan uw spa zo worden ingesteld, dat hij ook met 32 of 40 amp input rating werkt.

Druk op de SELECT-toets op de regeleenheid van de spa om deze waarde te veranderen. Exportmodellen (50 Hz) zijn in de fabriek ingesteld op gebruik met 230 V-240 V driedraads 30 amp max. ingang. Dit product moet altijd worden aangesloten op een reststroomvoorziening met een uitvalstroom van niet meer dan 30 mA.

Vergeet niet dat uw spa een krachtig elektrisch apparaat is. Het is dan ook uitermate belangrijk dat ze op een behoorlijke manier wordt geïnstalleerd, zodat u ze veilig kunt gebruiken. In deze handleiding vindt u veiligheidsvoorschriften, installatie-instructies en procedures voor de bediening en het onderhoud van uw toestel. Aarzel niet om contact op te nemen met uw bevoegde Artesian spa-dealer als u vragen hebt in verband met deze handleiding. Hij zal u graag verder helpen.

We zijn Europa's grootste leverancier van high-end luxe Hot Tubs en buiten Spa's met veel Hot Tub handelaars over heel Europa.

 

Lees meer over ons.

      

 

 

Artesian Spas heeft een globaal dealer netwerk. Klik hier voor uw dichtsbijzijnde dealer/showroom. .